Як визначити якість зерна
Оцінка якості зерна здійснюється за результатами аналізу показників основного зерна і зернової маси. Перевіряється зараженість шкідниками, вологість, натурна маса, засміченість. Також вивчається склоподібність, свіжість, абсолютна вага, доброякісність, вирівняність, плівковість.11 жовт. 2022 р.
Як перевірити зерно?
Найбільш швидким і зручним із них є вимірювання вологості спеціальним вологоміром для зерна.
Яка натура пшениці?
М'яка пшениця
Показники | 1 клас | 2 клас |
---|---|---|
Натура, г/л, не менше ніж | 775 | 750 |
Вологість, %, не більше ніж | 14 | 14 |
Склоподібність, %, не менше ніж | 50 | 40 |
Сміттєва домішка, %, не більше ніж | 1,0 | 2,0 |
Як впливає натура зерна на його якість?
Як натура впливає на якість зерна? Високий показник натури характеризує високу якість зерна. Харчова цінність, тобто вміст поживних речовин, включаючи крохмаль, цукор і протеїни, вище у більш виконаного врожаю. Також високонатурний врожай забезпечує більший вихід борошна та менший обсяг висівок.
Перевірка якості зерна: основні показники: Етапи перевірки …
Етапи контролю якості зерна. Мета вхідного контролю показників якості зерна – оцінити відповідність матеріалу, що поступив, встановленим стандартам.