Як обрізати м’яту на зиму

Коли зрізати м’яту в домашніх умовах?

Збираємо м'яту в суху нежарку погоду, найкраще – вранці чи ввечері, коли на листках немає роси. Найкращі місяці для збирання врожаю – липень та серпень. Кеш

Коли обрізати м’яту?

Збирати м'яту слід в перші два літніх місяці. Саме в цей період вона найбільш ароматна і найбільш цілюща. Кеш

Як на зиму заготовити м’яту на зиму?

Заморожування м'яти на зиму Заморожування без бланшування. Листя м'яти подрібнюємо і поміщаємо в контейнер для зберігання продуктів. Термін зберігання не більше дев'яти місяців. Пізніше м'ята втратить свої корисні властивості.

Як правильно сушити м’яту – заготівля м‘яти на зиму – як …
Щоб висушити зрізану м’яту, її стебла треба зв’язати по кілька штук в пучки та розвісити у місці з хорошою вентиляцією та відсутність прямих сонячних променів.