Сорт твердої пшениці

Сорти твердої ярої пшениці Тамадур і Тессадур Тверда пшениця у порівнянні з м'якою стійка до осипання та вилягання. Крім того, зерно твердої пшениці містить більше клейковини і каротиноїдів.3 груд. 2021 р.

Що таке тверді сорти пшениці?

Пшениця тверда, арнаутка (Triticum durum або Triticum turgidum підвид. durum), це тетраплоїдний вид пшениці. Це другий найбільш культивований вид пшениці після звичайної пшениці, хоча вона становить лише від 5 % до 8 % світового виробництва пшениці.

Яка різниця між твердою і м’якою пшеницею?

Тверда пшениця відрізняється підвищеним вмістом білку. Добре підходить для отримання хлібних сортів борошна. Крохмальні зерна тверді і не кришаться в процесі помелу. М'яка пшениця має м'який ендосперм, крохмальні зерна добре кришаться при перемелюванні.

Який клас у пшениці твердої?

Консистенція зерна твердої пшениці, як правило, склоподібна, м'якої – різноманітна. Так, нормою для твердих сортів є: Для 1 класу – не менш, ніж 70%; Для 2 класу – 60%;

Пшениця тверда озима: найпоширеніші сорти
На сьогодні в сільськогосподарському виробництві степової й лісостепової зони України найпоширенішими є сорти пшениці твердої озимої V і VI сортозміни Гардемарин, Бурштин, Континент, Крейсер і Босфор. Сорти Гавань, …