Що робити, якщо сало не жується: причини та способи вирішення проблеми

Сало – це одна з найпопулярніших та улюблених страв у російській кухні, яку складно уявити без святкового столу. Однак, не завжди сало жується так легко і приємно, як хотілося б. Якщо вам складно жувати сало або ви відчуваєте дискомфорт при цьому процесі, вам слід вжити кількох заходів для підвищення зручності та зменшення неприємних відчуттів.

Перше, що потрібно зробити, це переконатися, що сало, яке ви намагаєтеся з'їсти, не надто солоне або жорстке. Солоне сало може викликати неприємні відчуття у роті та дискомфорт при жуванні. У такому випадку варто промити сало під проточною водою або вимочити його перед вживанням, щоб зменшити концентрацію солі.

Якщо сало, як і раніше, не жується легко, ви можете спробувати нарізати його на більш тонкі шматочки. Тонкі скибочки сала будуть менш жорсткими та легше жуватися. Крім того, можна спробувати покласти сало на кілька секунд у гарячу воду перед вживанням – це допоможе пом'якшити його консистенцію.

Якщо жодна з вищезгаданих методик не допомогла, є й інші альтернативні варіанти. Ви можете спробувати замінити традиційне свиняче сало більш м'якою альтернативою, наприклад, качине або яловиче сало. Ці види сала мають більш ніжну текстуру і мають більш ніжний смак.

Що можна зробити, якщо сало не жується
Дія
1Спробувати маринувати сало у спеціях
2Приготувати сало на грилі чи сковороді
3Додати сало до страв у вигляді інгредієнта
4Спробувати сало варене чи запечене
5Використовувати сало для приготування соусів та паст
6Зробити сало в тісті або як начинку для пирогів

Часто в результаті засолювання сало виходить гумовим і не жується. Виправити ситуацію допоможе духовка. Сало помити від солі, нашпигувати часником, обваляти з усіх боків сумішшю перців. Налити на дно каструлі 100 г води, покласти лавровий лист, сало і закрити кришкою.14 ​​Грудня. 2022 р.

Що робити, якщо сало тверде?

Перший спосіб – відварити у гарячому маринаді. Цибулева лушпайка, лавровий лист, спеції, сіль довести до кипіння, покласти сало, витримати 15-20 хвилин і дати охолонути в розсолі. Другий спосіб – запекти в духовці. Сало натерти спеціями, часником, загорнути у фольгу та запікати протягом 2 годин.

Що можна зробити, щоб сало стало м'якшим?

1:04Рекомендований кліп · 57 сек.Як із жорсткого сала зробити м'яке?! – YouTubeПочаток рекомендованого кліпуКінець рекомендованого кліпу

Як урятувати сало?

Як врятувати старе сало

  1. Розріжте сало на кілька скибочок, якщо воно завбільшки з долоню
  2. Покладіть його в каструлю і залийте молоком
  3. Поставте на невеликий вогонь на 20 хвилин
  4. Вийміть та охолодіть
  5. Після цього сало слід заново засолити. Можна його натерти часником, меленим перцем та різноманітними спеціями.

Що робити, якщо сало не жується спритний трюк?

Порядок дій:

  1. Візьміть потрібну каструлю і залийте воду, потім всипте сіль;
  2. Покладіть у воду лушпиння цибулі (з 5 – 7 цибулин);
  3. Закип'ятіть каструлю з водою до утворення розсолу;
  4. Викладіть у суміш сало і знову закип'ятіть;
  5. Коли сало достатньо прокипить, вийміть сало і дайте йому охолонути.