Для чого вирощують ячмінь

Зерна ячменю використовують у харчовій, промисловій, фармацевтичній та кормовій галузях. І, звісно, у пивоварній промисловості. Середня врожайність ярого ячменю на вітчизняних полях становить 32 центнера з гектара, а озимого – майже 37 ц/га.6 вер. 2021 р.

Для чого використовують ячмінь?

Ячмінь використовують як корм для тварин, для виготовлення круп, борошна, а також як сировину для пивоварної промисловості.

Чого з’являється ячмінь?

Ячмінь — гостре гнійне запалення волосяного мішечка або сальної залози біля кореня вій. Виникає унаслідок потрапляння збудників (здебільшого стафілококу) в мішечок або залозу. На краю повіки з'являються болюча крапка, потім припухлість, почервоніння і набряк повіки.

Що краще овес чи ячмінь?

Вівсяна солома і полова серед інших видів має найбільш високу кормову цінність, не поступаючись луговому сіну, а міцне стебло вівса, яке краще в порівнянні з ячменем, виправдовує часте використання цієї культури в змішаних посівах із викою, горохом, чиною тощо.

Вирощування ячменю: замочування, пророщування і наступні …