З пенька що можна зробити

Так, на пень можна поставити вазон із квітами, а от навколо облаштувати декоративну зону — наприклад, це може бути кам'янистий відсип із ґрунтопокривними багаторічниками чи декоративна водойма із водними рослинами та низькорослою папороттю. Також пеньок може стати центром квіткової клумби.25 квіт. 2022 р.

Що робити з пеньками?

Як прибрати пень за один день – ручний метод

  1. переконатися, що у вас є лебідка на 3-4 т і потужна опора (стовп або інше дерево);
  2. обкопати пень навколо на відстань 80-100 см (чим товщі стовбур – тим ширше коло);
  3. ретельно обрубати коріння;
  4. обв'язати пень металевим тросом і, натягуючи його важелем, витягнути із землі.

Як позбавитися від пеньків?

З торця пня висвердлюють кілька отворів, у них засипають аміачну або калійну селітру, потім виливають трохи води. Отвори закладають глиняною пробкою або дерев'яними чопиками. Пеньок накривають пакетом і зав'язують його мотузкою. Тепер треба забути про пні на 6-12 місяців.

Як правильно викорчувати пеньок?

Наповніть отвори селітрою (азотне добриво), закоркуйте, або накрийте плівкою щоб дощ не вимив селітру. Коли пень повністю насититься селітрою та підсохне (пів року-рік) розведіть на ньому вогонь. Пень почне інтенсивно тліти, навіть під землею. Уся деревина вигорить разом з корінням.

Вироби з пнів для саду своїми руками, 5 майстер-класів
Вам знадобиться:пень, колода, молоток, пила, бензопила, зубило, ножівка, висока трава для віника, гумка або мотузка, для доріжки — шматочки …