Варення з калини як є

Незважаючи на гірко-кислий смак свіжих ягід, варення з калини має приємний аромат і легку кислинку. Калина містить багато органічних кислот, дубильні речовини, вітамін С і пектини. Це робить калинове варення популярним засобом для зміцнення імунітету.

Як правильно пити чай з калиною?

Звичайна калина багата на мінерали, вітаміни і модні нині антиоксиданти. У народній медицині використовують навіть її кору, не кажучи вже про ягоди і кісточки калини. Причому для настання цілющого ефекту в більшості випадків досить п'яти столових ложок самих ягід – або три-чотири чашки відвару (чаю) калини в день.

Що лікує чай з калини?

Ягоди калини широко використовують у народній медицині при гіпертонічній хворобі, клімактеричних неврозах, колітах, закрепах, бронхіті, задусі, туберкульозі легень, фурункулах, екземі.

Як приготувати ліки з калини від тиску?

Для цього калину перетирають через сито, змішують наполовину за обсягом з медом. Далі сік або заморожують, або для тривалого зберігання додають на 3-літрову банку 300 мл 96 % спирту, накривають капроновою кришкою, кладуть у прохолодне темне місце.

Варення з калини — 6 рецептів …
кіло білого кристалічного цукру. Як зробити варення «через м’ясорубку». З гілочок слід акуратно обібрати всі ягідки, помити їх під проточною водою і потримати деякий час на друшляку, щоб стекла вся зайва волога. Підготовлені ягоди калини перекрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою. Замість м’ясорубки також можна скористатися блендером.